top of page

Boeken

Ontdek de literaire wereld van Viola Talloway. Welkom op mijn boekenpagina, van een meeslepende biografie die mijn leven onthult tot een krachtig boek dat aandacht besteedt aan het belangrijke thema van huiselijk geweld tegen vrouwen.

Hier vind je een overzicht van de boeken die Viola Talloway tot nu toe heeft geschreven. Laat je inspireren door deze diepgaande werken die inzicht bieden in het menselijk leven en de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden. Blader door de boekencatalogus en ontdek hoe Viola Talloway via woorden de wereld verandert.

Boeken

De kracht van de stem

5a575951-e3cb-4dbc-8c4f-56c576cfdbba.jpg

Het land van de witte mensen; daar gaat Viola op haar negentiende naartoe. Haar zoon van zes weken oud neemt ze mee, haar overige drie kinderen blijven op dat moment achter bij haar ouders.

Wat volgt is een zoektocht naar autonomie, naar een stevige basis voor haar en haar kinderen. Viola krijgt daarbij vele tegenslagen te verduren, waaronder haar huwelijk, waarin geweld de overhand neemt. Zal het haar lukken om los te breken uit deze verwoestende verbintenis? En wat was er nodig om van tienermoeder uit te groeien tot succesvol zakenvrouw?

Dit boek beschrijft het waargebeurde levensverhaal van Viola Talloway, vanaf het moment dat zij in 1952 werd geboren. Een verhaal over doorzettingsvermogen, acceptatie en onvoorwaardelijke moederliefde.

Bijzondere Vrouwen

cvr Bijzondere Vrouwen_DEF 2_edited.jpg

De laatste jaren is er in de media veel aandacht voor grensoverschrijdend gedrag. Veel vrouwen zwijgen niet langer over wat hen is overkomen. De drang om een ander te helpen en misschien zelfs te beschermen, is sterker geworden dan de angst en schaamte die zo onlosmakelijk bij dergelijke ervaringen lijken te horen.

In Bijzondere vrouwen delen tien vrouwen hun persoonlijke verhaal rondom grensoverschrijdend gedrag. Zij laten zien dat bewustwording, persoonlijke groei, verlichting en vrijheid niet bestaan zonder zelf voor verandering te zorgen. Daar is lef, geloof, moed en bovenal liefde voor nodig.

Viola Talloway debuteerde met de autobiografie Kracht van de stem. Ze heeft als missie om anderen - en in het bijzonder jonge vrouwen, tienermoeders en -vaders - te laten zin dat wat je ook is overkomen: het nooit te laat is om weer op te krabbelen. Ze gelooft in de kracht van verbinding; samen staan we sterk. 

bottom of page